Open dag Koorschool

Op zaterdag 14 maart is er een open dag op de Koorschool. U bent met uw kind van harte welkom bij ons op school van 13:30 tot 15:00 uur.

MI Open Dag 2015 web_mail flyer

OPEN DAG         Koorschool St. Bavo

 De Koorschool is een bijzondere basisschool voor jongens en meisjes vanaf groep 5. Naast de normale schoolvakken wordt er dagelijks veel aandacht besteed aan de zang- en muziekopleiding van de leerlingen, in de vorm van stemvorming, solfège, algemene muziekleer en repertoirestudie. Daarnaast bespeelt elke leerling een muziekinstrument. Belangrijk onderdeel van de schoolcultuur is het zingen in de Kathedrale Koren, waarmee de leerlingen concerten geven in binnen- en buitenland, deelnemen aan radio- en televisieopnames en cd’s opnemen.

De Koorschool is een kleine school met ongeveer 65 leerlingen, verdeeld over drie groepen: 5/6, 6/7 en 8. Aan het eind van hun Koorschooltijd kunnen de leerlingen naar die vorm van voortgezet onderwijs, waarvoor zij qua aanleg, interesse en schoolvorderingen geschikt zijn.

U bent van harte welkom op onze Open Dag!

Zaterdag 14 maart van 13.30 tot 15.45 uur

 Het programma voor de Open Dag is als volgt:

13:20
Informatie over het onderwijs en hoe de  muzikale opleiding van  de kinderen eruit ziet.
Rondleiding door het schoolgebouw door leerlingen van groep 8.

14:15 – 14:45
Alle aanwezigen verzamelen in Muziekzaal 1 waar zij verschillende muziekonderdelen kunnen horen en zien.

15:00
Alle aanwezigen in de Koorschool gaan naar de kathedraal

15.15
Miniconcert van Kathedrale Koor en deelkoren, waarin de huidige Koorschoolleerlingen laten horen hoe hun muziek klinkt op de plek waar ze regelmatig optreden.

15:45
Afsluiting in de kathedraal